2010. augusztus 28.

Debrecen Cacib -első nap

Ma a 2x Debrecen CACIB első napján voltunk Azizzal. Már reggel 8 órakkor elindultunk itthonról, pedíg csak 36 km-t kellett utazni, de hogy legyen jó parkolóhelyünk, és jó helyünk a kiállítás területén időben el kellett indulnunk. Hamar odaértünk, még nem volt ott más afgános, de a ringükhöz közeli nagy fedett sátrakban már nem volt hely, csak a ringtől a legtávolabbiban. Ott  pakoltunk le. Nemsokkal utánnunk érkezett meg Trikszy Khujanddal,  ők lettek a szomszédaink. Az eső lába  végig ott lógott a levegőben, volt hogy elkezdett esni, de  inkább csak szitálás volt, és ezek sem tartottak mindíg sokáig- szerencsénk volt, mert a bírálatok közben  egyszer sem esett!
A program szerint 10-kor kezdődött a kiállítás, volt némi csúszás. Még az afgánok előtt lebírálták a németjuhászokat. Nem sokan voltak, csak nyolcan, de az a szenvedés, egyik kutya ki -másik be, startszámcsere,  akkor azok összecserlése, volt hogy nem cseréltek startszámot. Hosszadalmas volt!
Végre jöhettek az afgánok. Azizzal mi kezdtünk, mert mi voltunk a legfiatalabbak. Már kölyökosztályban indultunk. A bírónk Erdős László volt. Konkurencia nem volt. Aziz a ringben  szépen szaladt, emelte a fejét, farkát, megállt amíg a bíró  lebírálta. Annyira ügyes volt!  Az eredmény NAGYON ÍGÉRETES  és Kölyök BIS jelölés.

Aziz után jött Khujand, mert a fiatal osztályos kan nem volt itt, és a két olasz kan sem jött el.

 

A fiúk után jött Aziz huga Aminah, aki egy  nagyon szép kislánnyá cseperedett.


Aminah után volt Jenny.


Amíg bírálkták az afgánokat  a ring szélén vártuk a többiek eredményét.


A bírálat után egy kis csendespihenő.


Kellet is a pihenő, mert jött a hugica játszani!




Aztán kifáradtak!


Miután Amináhék visszamentek a sátrukba, Adrienn kérte el Zazit 1-2 körre. Mondanom sem kell, hogy Aziz milyen szépen ment Adriennel.






Aztán a beállást gyakoroltuk, Adriennel is és velem is.




A Kölyök BIS-re nagyon sokat kellett várni, mert szinte  utolsó előtti szám volt! Így a csak 5 órakkor kezdődött. A ringbe utolsók voltunk, hisz a 10 fajtacsoportot képviseltük. Először mentünk mi Azizzal, majd Tibi Amináhval.A két afgán meseszép volt. Mindketten álltak mint a cövek, nem mzogtak. A bírónő szinte rájuk sem nézett, és vissza is ment a többi kutyához, így a szűkítésbe sem jutottunk be. Van ilyen, nem az ő fajtája volt.


Összefoglalva nagyon jól éreztük magunkat, egy nagyon jó kiállításon vehettünk részt, bár lehetett volna szebb az idő, de ez nem a szervezőkön múlott.

2 megjegyzés:

Andrea írta...

Gratulálok nektek, csak így tovább!!!

Tamás írta...

Köszönöm Andi!