2010. május 16.

Esős napok...

Már napok óta esik az eső, és ez nem túl jó nekünk, persze a kertnek igen. Szegény Zazival csak annyira megyünk ki, amíg elintézi a szükségleteit. De hát  kétóránként 10-20 perc kevés, hiába labdázunk bent a szobájában. Nincs eléggé lefárasztva, és eléggé pörög még  este is, pedíg ilyenkorra már lefárasztjuk, és így  már végig alussza az éjszakát.
Minden nap sokat labdázunk, mert imád játszani, és folyamatosan gyakoroljuk a a pórázon való futást, már elég szépen jön pórázon velünk, mindegy, hogy csak sétáról, vagy  futásról van szó. Ezen a héten még dolgoztam, és az elmúlt  héten  is, de itt volt hugom, aki gyakorolta vele a ringdresszúrát. Meg kell mondanom, nem gondoltam volna, hogy ilyen sokat fog segíteni tesóm, de annyira örülök neki, hogy ő is ennyire szereti  Zazit, de nemcsak ő. Az egész család,  a szüleim is nagyon sokat foglalkoznak vele, és esténként együtt játszunk a kicsivel.
Nagyon  édes kiskutya. Minden érdekli,  mindenkivel nagyon barátságos, igazi egyéniség.
A macskánkkal elég vegyes a viszonya. Mármint ő szeretne közeledni a cicához, de túl erőszakosan. Rászalad, ettől az megijed, és elrohan. Elég közel mennek már egymáshoz,  és ha Aziz nem akarná letámadni,-persze csak a játék miatt- akkor Maci is barátságosabb lenne vele. Eddig csak azt érte  el ezzel a lerohanásokkal, hogy megijeszti Macit, és valamelyk nap kapott egy pofont a cicától, mert túl hirtelen termett ott, és nem volt idő elszaladni. Azt hittem ezek után már nem akar annyira foglalkozni vele, de tévedtem.
Pénteken megkapta a 3. oltását is, így a jövőhét végétől lehetősége lesz  barátkozni más kiskutyákkal is. Nem messze tőlünk van egy  8 vagy 9 hetes kis skót juhász , -Lassie. Reményeim szerint ő lesz majd a mi  játszópajtásunk, és a sétáló társunk. Séta közben is szoktunk gyakorolni néha...
                                     

Nincsenek megjegyzések: